Programma 2022

YSF biedt jongeren in 2022 weer mooie kansen om het zeezeilen te ervaren.

Met verschillende jeugd-watersportorganisaties hebben we een paar leuke plannen bedacht: de Jeugdzeilers van het Haringvliet uit de Heliushaven met hun jeugdboten, de Zeekadetten van het schip Zeefakkel in de Koopvaardijhaven en Youth Sailing Foundation, de vrijwilligersorganisatie van schippers met zeegaande jachten, geven jongeren weer de kans om in juni kennis te maken met allerlei verschillende watersportmogelijkheden.

Vrijdag 3 juni en Zaterdag 4 juni. Rondje Goeree Platform Zeedoop
Voor jongeren van 15 tot 25 jaar. Bijdrage € 15,-

Vrijdagavond 3 juni om 18.30 uur scheep je in op het schip waarop je bent ingedeeld. Je maakt kennis met de schipper en de co-schipper en maakt een rondje over het schip, een zeegaand jacht. Daarna gaan we het water op. We varen nog dezelfde avond naar Stellendam en overnachten achter de Goereese sluis. Onderweg leren de deelnemers de basisbeginselen om het schip te zeilen en voeren we verschillende manoeuvres uit. De volgende dag, zaterdag 4 juni, vertrekken we vroeg voor onze tocht op en neer naar het imposante Goeree-Platform. Dit lichteiland voor de scheepvaart ligt zo’n 15 zeemijl van de kust. Daar zie je de zeekastelen die van en naar Rotterdam varen. Met een paar navigatielessen leer je de juiste koers te vinden op de wijde zee. Rond 17.00 u zijn we weer terug in Hellevoetsluis. Je kunt dan 40 zeemijlen bijschrijven in je monsterboekje.

Eigen bijdrage: Als bemanningslid betaal je alleen mee aan de maaltijden en de kosten van de scheepskas. Voor de eendaagse tocht is dat 15 euro. Je betaalt je bijdrage aan bankrekening NL51INGB 0666 3333 27 tnv H. Pauli, Kas Youth Sailing Foundation.

Zaterdag 18 juni: Vanaf ms De Zeefakkel op het Haringvliet kennismaken met Jeugdzeilen en de Zeekadetten. Voor jongens en meisjes vanaf 12 jaar. GRATIS DEELNAME

Op 18 juni vanaf 09.30 uur tot 10.30 uur kun je je melden bij de loopplank van ms De Zeefakkel. Ons schip ligt aan de kop van de Koopvaardijhaven (Kanaalweg Westzijde). Met een sliert van zeilvletten en jeugd(zeil)boten varen we naar een fijne plek op het Haringvliet. Onder de deskundige leiding van de instructeurs van iSail/Jeugdzeilers van het Haringvliet en van de Zeekadetten, kun je een hele dag plezier maken en oefenen met allerlei vormen van watersport.

Draag sneakers en zorg dat je zwemkleding en een set droge kleren (ook een handdoek) bij je hebt. Om 17.00 uur levert De Zeefakkel je weer af bij de ligplaats aan de Koopvaardijhaven.

Meld je aan bij:
Erik Bastemeijer (e.bastemeijer@planet.nl), Henne Pauli (info@hennepauli.nl), of gebruik het
aanmeldingsformulier op onze website www.youthsailingfoundation.nl

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close