Programma 2021

Voor 2021 zijn de volgende zeiltochten gepland:

  1. Kennismakingstocht op het Haringvliet. Vrijdag 7/8 inschepen.Tocht zaterdag 8/8
  2. Eendaagse zeiltocht naar Maassluis. Vrijdag 20/8 inschepen. Tocht zaterdag 21/8
  3. Eendaagse tocht Maassluis-Hellevoetsluis. Zaterdag 21/8 inschepen. Tocht 22/8

NB. Als er nog een corona-protocol van kracht is vervalt de overnachting aan boord. De deelnemers melden zich dan vroeg in de ochtend van de tocht-dag.

Zeiltocht Haringvliet 8 augustus

De deelnemers komen vrijdagavond aan boord, krijgen dan een rondje schip en slapen in de scheepskooi. De volgende ochtend vertrekken we voor een rondje Tiengemeten. Onderweg leren de deelnemers het schip te zeilen en voeren we verschillende manoeuvres uit.

Zeiltocht Hellevoetsluis – Maassluis vv.

  1. Zaterdag 21 augustus:  tocht van Hellevoetsluis naar Maassluis over zee en Nw Waterweg .

De 1e groep opstappers/cursisten komt vrijdagavond  in Hellevoetsluis aan boord. Zaterdag doen we een inslingertrip naar Stellendam. Daar gaan we door de Goereese sluis het Slijkgat in en varen een kleine 20 mijl over zee  naar Maassluis. Daar meren we af in de namiddag. De deelnemers reizen op eigen gelegenheid (of per metro) terug naar huis. Schippers overnachten in Maassluis.

  • Zondag 22 augustus: tocht van Maassluis naar Hellevoetsluis over zee, door het Slijkgat en het Haringvliet.

Deze groep opstappers/cursisten reist zaterdag-namiddag op eigen gelegenheid per metro naar station Maassluis Centrum. Van daar is het minder dan 10 minuten lopen naar onze ligplaats aan de haven. De volgende ochtend varen we samen met de grote zeeschepen door de Nieuwe Waterweg naar zee. Op zee zetten we koers naar Stellendam. We passeren de Goereese Sluis en keren over het Haringvliet terug naar Hellevoetsluis. Aankomst namiddag.

NB. Mocht het weer te ruig zijn voor op zee, dan varen we op zaterdag naar Willemstad en overnachten we daar bij Marina Willemstad

Inschrijving voor deze tochten wordt geopend zodra de versoepeling van de Corona-maatregelen de tochten mogelijk maakt.

Zeiltocht naar Goeree platform
Vaarroute Slijkgat naar Goeree platform

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close